08 februari 2007

Nya friska tag

En liten uppdatering om den senaste veckans händelse:
Vi hann inte mer än återhämta oss från den första svängen med feber förrän nästa kom. Efter fyra feberfria dagar vaknade vi i lördags natt av en ledsen och KOKhet son. Termometern visade över 40 grader och stackarn var genomblöt av svett. Lagom till morgonen hade tempen gått ner till strax över 37 och lugnet spred sig i huset i några timmar, för att mot eftermiddagen stiga upp till 40 grader +..igen! Efter många och långa samtal till sjukvårdsupplysningen fick pappsen på söndagskvällen åka in till akuten och hämta ut Ipren suppar, eftersom alvedonen inte bet ordentligt, som vanligt så slår alla virus till på helgen i den här familjen.

På måndag morgon efter ytterligare en orolig natt så fick vi komma ner till BVC för en liten undersökning. Ett enkelt urinprov ledde till en komplicerad historia då Oliwer vägrade kissa. Efter att ha väntat i en och en halv timme i korridoren så fick vi ny påse och möjlighet att gå hem och komma tillbaka med ett provrör lite senare. Men timmarna gick och ingenting hände.

Vid tvåtiden så blev situationen lite olustig och jag började på allvar bli orolig för sonens hälsa. Febern vägrade ge med sig och han var allmänt slutkörd, stackarn. Så halv tre fick vi tid på lasarettet för undersökning av läkare.
Varken rutinkontroll eller blodprov visade något utöver det vanliga, men vi blev hemskickade med recept på pencillin och på vägen hem så bunkrades det upp med suppar.

Simsalabim, dagen efter vaknar oliwer feberfri och nöjd. Utmattad,javisst, men på gott humör. Pencillinet kan knappast ta åt sig äran då han bara hann ta två doser, men bättre blev han iallafall.
För säkerhets skull har vi nu haft utegångsförbud i två dagar och även babysimmet blir inställt idag. Jag tänker ta det säkra före det osäkra den här gången. En feberpärs till inom en vecka orkar vi bara inte!
Nu vill vi ha tillbaka vår friska fina kille...och mamma hans behöver kontakt med omvärlden igen, min sociala ådra skriker efter sällskap som kan sätta ihop flera ord i en mening och frisk luft :-)

2 kommentarer:

Klockan 10:49 fm , Blogger Ebbas mamma sa...

Usch, fy, huvva och tvi!!! Visst blir man ynklig som förälder när de små är sjuka, jag som oroade mig redan efter några timmar med feber som aldrig översteg 40...

Väldigt skönt att han mår bra igen och jag hoppas att det dröjer läääänge till scenariot upprepar sig!

 
Klockan 10:51 fm , Blogger Unknown sa...

Nämen, lilla gubben! Vad jobbigt att han varit sjuk så mycket den senaste tiden. Skönt att det börjar bli bättre nu! Och du kan nog mycket väl hylla penicillinet eftersom det sällan krävs många doser innan man piggnar till (om det nu är bakterier man är sjuk av, är det ett virus hjälper ändå inte PC).

Just nu är alla friska hos oss *peppar, peppar* men jag ser ändå fram emot våren och därmed en mindre sjukdomsframkallade årstid!

Hör av dig när Oliwer är frisk och du håller på att förgås av tråkighet. Vi är alltid startklara för en vända till Roma och vår dörr står alltid öppen för besök!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida